Bir ilktir bu:)
Aslında çokta beceriksiz değilimdir ama bu blog alemindeki hatun kişilerin tarif ve yaptıklarını görünce biraz öyle hissediyor onlarada bol bol özeniyorum :))) MaşaAllah on parmak on marifet ..
Bende bu hafta sevgili arkadaşım Yasemin' in yapıp işyerine getirdiği ve hepimizinde diyet miyet sallamayıp çokk beğenerek götürdüğümüz gül tatlısının tarifini aldım kendisinden.
Cumarteside sabahın kör vakti hemen yaptım tatlıyı .Kayınvalidemlerde toplanıncada maaile hep beraber yedik afiyetle.Heyyy tatlı severler yapmanız ben tarafından şiddetle önerilir:))
İşte tarif;
Malzemeler;-1 su bardağı sıvıyağ,
-1/2 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı irmik
-1 yumurta
-1/2 paket margarin
-1 paket vanilya
-1/2 paket kabartma tozu
-1 çorba kaşığı sirke
-1 tutam tuz
-1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
-Aldığı kadar un
Şerbet için: -3 su bardağı su
-2.5 su bardağı şeker
-çeyrek limonun suyu
Yapılışı; Sıvıyağ,yoğurt , yumurta,margarin ve sirkeyi karıştırıp iyice çırpın.Başka bir kapta irmik , vanilya,kabartma tozu ,tuz ve cevizi karıştırıp ilk karışıma ekleyin .Bu karışımada hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurarak unu ekleyin.
Şerbeti su ve şekeri karıştırıp koyulaşıncaya kadar kaynatın .Ocaktan aldiktan sonra limon suyunu ekleyin.soğumaya bırakın.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile açın.Açtığınız hamurdan bardak ile yuvarlak parçalar çıkarın.İki tanesini üst üste koyup rulo halinde yuvarlayın ve ortadan ikiye kesin.Tepsiye yerleştirin.200 derece ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.
Tatlılar sıcakken soğutulmuş şerbeti dökün .
AFİYET OLSUN...
2 yorum:
yıllarca sacını toplamıs bırı olarak permanın bu dagınık halınden cok memnunum
ellerine sağlık rukiyecim nefis görünüyor.
Yorum Gönder