27 Mart 2010 Cumartesi

OYUN GURUBU:)))






Evet nihayet başlayıp 4 haftamızıda bitirdik oyun gurubumuzda.Çok arayıp yinede ilk baktığım yere gitiik.En iyisi evine en yakındır mantığını yerle bir edip anadolu yakasında her cumartesi üşenmeden geçtik 4 hafta boyunca avrupa yakasına değdimi?Eveet değdi...devam edicekmiyiz? tabiiiki:))

Gerçekten ciddi bir faydası oldu minik meleklerime.Arkadaş kavramı onların çok hoşuna gitti.İlk hafta gittiğimizdede çok yabancılık çekmedi kızlarım ama şimdi daha içeri girer girmez bizi bırakıp öğretmenlerinin elini tutup arkadaşlarının yanına gidiyorlar.Arkadaşlarının annelerinin kucaklarına oturup buselerinide almadan kalkmıyor bitiş saatinde herkese veda edip bol bol el sallayıp bay bay yapıyorlar..

Oyunlara uyumdada artışlar başladı.Tabi en favori yerimiz ilk günden beri top havuzu.Son favorimiz ise minik lavabolarda el yıkama olayı.Tırmanma minderi ,alışveriş sepetiyle dolaşmada sevdikleri oyunlardan:)) Oyuncakları paylaşma olayımızda  tek çocuklara göre iyiydi ama anladıkki çocuk sayısı arttıkça sahiplenme oranıda artıyormuş bu durumdada epey bir ilerledik:)Gurup aktiviteleri yerlerinde oturamayan kızlarıma bile çok iyi geldi.Havalarda ısındı bahçe aktiviteleride başladı değmeyin keyfimize..


Benim içinde çok iyi oldu oyun gurubu.Özellikle ikiz çocukların olacağı bir oyun gurubunu  tercih etmemin sebebi  beni diğer annelerden daha iyi anlayacak ve ilerde yaşayacağım şimdi yaşadığım sorunlara daha empatik davranacak deneyimlerini ,çözüm önerilerini paylaşacak benim gibi ikiz annelerinin olmasıydı.Çünkü anladımki gerçekten oyun gurubunda öğretmenlerden daha etkin oluyor anneler. Şanslıyım bizim gurubumuzda annneler açısından şanslı bir gurup:))Söylemeden geçemiyicem çocuklarda şahane:)))Çocuklar oyun oynarkan ben ve eşimde 1 er saat dönüşümlü olarak ana okulunun en üst katındaki ebeveynler için hazırlanan mamaları yeyip((tabii kızlarda bu arada aşağıda arkadaşlarıyla meyve saatlerinde  beraber bişeyler yemeyi öğrenmeye alışıyor))  diğer anne ve babalarla konusu tabiiki genel olarak çocuklarımızın olduğu  hoş sohbetler  ederek geçiriyoruz bir nevi bizim içinde bir buluşma    oluyor :))

Anlayacağınız onlar mutlu biz mutlu:))

9 yorum:

Işıl dedi ki...

arkadaslar cocukları bızden daha cok egıtıyor

Işıl dedi ki...

arkadaslar cocukları bızden daha cok egıtıyor

uğur böceklerim dedi ki...

çok haklısın ışıl..bizzat deneyimledim:)))

nuralp dedi ki...

Tv'de bir prof en iyi beyin gelişimi, eğitimi çocukların yaşıtlarıyla geçirdği zamanlardır demişti. Şimdi o kadar doğru buluyorum ki bu lafı.
Bizim oğluş sık sık hastalandığı ve hastanede yatacak kıvama geldiği için, dr'larında sözlerine dayanarak, (birazda korkudan) aman mikrop kapmasın diye kalabalık ortamlardan uzak tuttuk.
oğluş 3 yaşında artık bende böyle bir etkinlik arayışına girdim:) Umarım gönlüme göre bişeyler bulabilirim...
Sevgiler...

uğur böceklerim dedi ki...

inşallah nuralp..
bizde 15 aylııkken karar verip ancak 3 -4 ayda ancak bulabildik.beğendiğim anaokulları bir oyun gurubu için dünya para istediler .eee çocuk sayısı iki oluncada bu biraz bizim bütçemizi zorladı bakıcı ile beraber. bendde internetten çözdüm işi.
bizde hasta olacak kaygısını çok yoğun yaşaan bir anne babayız ama çocuk hasta olcaksa çokta engel olunmuyor.evde bile olsa:)
Sanırım tek yapmak gereken böyle bir ortama girince hasta çocuğunu getirmemeyi akıl edemeyen anne ve babaları uyarmak..Birde gideceğin yerin temizlik olayını incelemek ..
şimdiden Allah kolaylık versin:)))

uğur böceklerim dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
uğur böceklerim dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
KEO dedi ki...

Canım çok tatlılar, hayırlı olsun oyun grubunuz.Bu dönemde kendi boylarında minik insanlarla aynı ortamda olmak bile onlar için çok heyecan verici oluyor:)Tabii benzer şeyleri tecrübe etmiş anne babalarla paylaşım da işin diğer güzel yanı.

uğur böceklerim dedi ki...

kesinlikle..saol hayatım:) öğrendiklerini ceren ablalarıyla paylaşmayı dört gözle bekliyorlar. tuniş bi iyileşsinde yapalım bişeyler ..ok:))